Parteneriat Festivalul Huet.Urban 1-2 iunie 2013

 

În perioada 1 – 2 iunie 2013 , s-a desfăşurat  cea de-a treia ediţie a Festivalului Huet.Urban. Sub tema Green & Smart, Huet.Urban şi-a propus să transforme cea mai frumoasă piaţă din oraşul de pe malul Cibinului într-un un spaţiu urban pentru bună dispoziţie.

Concertele, atelierele meșteșugărești și pentru copii, expozițiile de fotografie, desen sau obiecte din materiale reciclabile, picnicul în iarbă naturală sau târgul tinerilor designeri au schimbat complet ambientul spațiului urban din centrul orașului.

Totodată, Piața Huet a fost redecorată cu ajutorul unor instalații urbane inedite, construite special pentru acest eveniment. Peste 25 de arhitecţi și designeri din întreaga țară au trimis schițe de instalații urbane în cadrul unui concurs organizat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu împreună cu Fundația Heritas. Trei dintre ele au fost selectate în urma unui concurs și au fost construite în Piața Huet.

Zona din spatele bisericii evanghelice a fost amenajată ca o zonă de relaxare. 100 de metri pătrați de gazon au format spaţiul în care toți cei care au dorit o pauză din obositoarea viață urbană s-au putut întinde și relaxa, la un picnic.

 

Uniunea Arhitectilor din Romania, prin Filiala Judeteana Sibiu , a fost partenera  festivalului.

Comenteaza

*